MASO DORUČUJEME SPECIALIZOVANOU CHLAZENOU DOPRAVOU, TÉMĚŘ PO CELÉ ČR.

Proč naše GALLOWAY MASO?

Když jsme vybírali plemeno skotu, které budeme chovat na maso, museli jsme si vybrat jednu ze dvou základních cest. Kvalita nebo množství? Ve většině chovů je preferováno množství masa před jeho kvalitou, ale my jdeme cestou KVALITY.

Plemeno skotu GALLOWAY je, i díky menšímu vzrůstu, předurčeno k extenzivnímu způsobu chovu, tzn. zejména maximálně možný pobyt venku na pastvinách bez nutnosti koncentrovaných příkrmů. Naše zvířata tak mají nepřetržitý přístup ke kvalitnímu krmivu (přes zimu krmíne pouze senem a travní senáží z vlastních luk = GRASS-FED maso). Pobyt venku zvířatům zajišťuje potřebné vitamíny, zejména vitamín D a minerály, které jsou následně i v našem mase.

 

Jedinečná chuť i vůně
Naše vyzrálé GALLOWAY MASO má nezaměnitelnou vůni, kterou výrazně ovlivňuje způsob chovu, krmení i následné zpracování. Stejně jedinečná je také chuť masa, kterou se právě toto plemeno výrazně odlišuje od bežně chovaných plemen v intenzivních chovech.

 

GRASS-FED
Stále více se do povědomí konzumentů hovězího masa dostává pojem GRASS-FED neboli Krmeno trávou. Naší filozofií je nechat růst naše zvířata přirozeným tempem, nic neuspěchat a zvířata nepřikrmovat obilnými šroty. Maso GRASS-FED navíc obsahuje více Omega 3 mastných kyselin a má méně tuku i škodlivého cholesterolu.

Odborně zpracováno
Naší prací je dobře se postarat o zvířata a zpracování masa necháváme na zkušeném řezníkovi. Spolupracujeme proto s řezníky, kde je o maso vždy dobře postaráno. Zrání, bourání i balení probíhá ve schváleném provozu, při dodržování všech hygienických zásad.

 

Snadná příprava vyzrálého masa
Vše chce svůj čas. Proto nejčastěji porážíme zvířata ve věku 24 až 32 měsíců a to se projeví také na snadné a rychlé přípravě našeho GALLOWAY MASA v kuchyni. Maso na guláš není potřeba vařit tři hodiny. Svou zásluhu na snadné přípravě má i předchozí suché zrání min. 10 dní před bouráním a následné mokré zrání ve vakuovém balení.