Jehněčí kýta je velmi libové a dietní maso.
Velmi vhodné i pro děti. Maso se hodí téměř ke všem kuchyňským úpravám. Může se grilovat, péct či dusit. Ovšem moc nedoporučujeme vaření ve vodě. Nejznámější úprava je dlouhodobé a pozvolné pečení kýty vcelku doplněné česnekem, rozmarýnem a podlité bílým vínem, po prudkém zatažení na pánvi.
Díky kosti si maso zachovává maximum šťávy. Správně upečené maso se pozná, že jde snadno oddělit od kosti.
- suché zrání min. 5 dnů před rozbouráním
- profesionálně zpracované řezníkem
- vakuově balené vcelku po cca 2,5 - 3kg
- v lednici při 3°C vydrží 3-4 týdny
Jehněčí maso z plemen CLUN FOREST a TEXEL vyniká jedinečnou chutí, vůní a křehkostí.
Porážíme beránky a jehničky ve věku 6-9 měsíců.
Hmotnost je orientační.
Po kompletaci objednávky, bude hmotnost balení upravena dle skutečnosti a následně obdržíte Potvrzení objednávky emailem.
Fotografie jsou pouze ilustrační.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.